1. U vult het aanvraagformulier in.
  2. Een lokale taxateur neemt dezelfde dag (of de eerstvolgende werkdag) telefonisch contact met u op voor het maken van een taxatieafspraak.
  3. De lokale taxateur zal in geval het uw eigen pand betreft binnen twee werkdagen (meestal nog dezelfde dag) na het verstrekken van de opdracht contact met u opnemen. Indien u een pand aankoopt, zal de lokale taxateur rechtstreeks contact opnemen met de verkopende partij om een afspraak in te plannen. Ook dan wordt er door de taxateur telefonisch contact met u opgenomen. Dit is om uw taxatie zo snel mogelijk te laten plaatsvinden.
  4. Vervolgens zal de taxateur op de afgesproken datum en tijd uw woning taxeren.
  5. Uiterlijk vijf werkdagen na het bezoek aan de woning zal de taxateur u het taxatierapport toesturen.
  6. U betaalt nooit een cent meer dan ons vaste tarief voor het taxatierapport. Ook de gemeentelijke leges zijn dus bij de prijs inbegrepen. U dient de factuur binnen twee weken na ontvangst te voldoen. Indien niet tijdig conform onze betalingstermijn wordt betaald, zijn wij genoodzaakt € 25,- administratiekosten in rekening te brengen.

Wij garanderen het volgende:

  • Al onze taxateurs zijn aangesloten bij een van de brancheorganisaties NVM, VBO of VastgoedPRO en staan vermeld in een van de taxateursregisters VastgoedCert of SCVM.
  • Al onze taxateurs zijn aangesloten bij het taxatiekeurmerk NWWI.
  • Het taxatierapport voldoet altijd aan de eisen van het laatst uitgegeven model taxatierapport financiering woonruimte, vastgesteld door het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF)
  • De taxateur die de woning taxeert, is altijd goed bekend met de plaatselijke omstandigheden en taxeert nooit buiten een straal van 20 km van zijn vestigingsplaats. In de praktijk zal de straal echter hooguit 5 km bedragen.
  • Wij geven 100% garantie dat de taxatie voldoet aan de eisen van alle hypotheekverstrekkers in Nederland. Mocht het taxatierapport om wat voor reden dan ook niet geaccepteerd worden, dan krijgt u uiteraard een gratis hertaxatie.