Value your house for purchase or sale

Bij het uitvoeren van een taxatie komt een taxateur bij u langs om een taxatierapport voor u op te stellen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de staat van de woning en vergelijkbaar aanbod in de regio. Voor verschillende doeleinden is het belangrijk om de waarde van uw woning te weten. Bijvoorbeeld wanneer u:

  • een hypotheek (evt. met NHG) wilt aanvragen voor uw woning

  • uw huis wilt verkopen

  • een verzekering wilt afsluiten

  • wilt weten wat de meerwaarde wordt na een verbouwing

  • gaat scheiden

Direct uw woning laten taxeren? Online kunt u contact met ons opnemen en een woningtaxatie aanvragen.

Huis laten taxeren voor verkoop

Een verkoopmakelaar kan een waardebepaling uitvoeren bij de verkoop van uw huis. Toch kiezen veel mensen voor een taxatie door een (onafhankelijk) taxateur. Bijvoorbeeld wanneer u eerst alleen wilt weten wat de woning waard is of indien u uw huis zelf zonder tussenkomst van de makelaar verkoopt. In het laatste geval wordt vaak de taxatie gebruikt om de verkoopprijs voor de woning vast te stellen.

Wilt u uw huis verkopen? Wij geven u graag meer informatie over verkoopbegeleiding door onze erkende verkoopmakelaar.

Huis laten taxeren voor aankoop

U heeft een leuke woning gevonden die u wilt aankopen. Dan is het belangrijk om een taxateur in te schakelen. De taxateur is onafhankelijk en heeft dus geen betrokkenheid bij de koop of verkoop van de woning. Hierdoor kan hij een goed advies geven over het huis. Wanneer de marktwaarde en de eindprijs sterk van elkaar verschillen, kan er eventueel nog onderhandeld worden over de prijs.

Wilt u een huis aankopen? Wij geven u graag meer informatie over aankoopbegeleiding door onze erkende verkoopmakelaar.

Taxatierapport voor hypotheek

Wanneer u een woning gaat aankopen, heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig om een hypotheek aan te kunnen vragen. Met een NWWI taxatierapport wordt uw aanvraag geaccepteerd door alle geldverstrekkers. Tevens kunt u met een gevalideerd rapport een hypotheek met Nederlandse Hypotheek Garantie (NHG) aanvragen.

Direct uw woning laten taxeren? Online kunt u contact met ons opnemen en een woningtaxatie aanvragen.