NWWI en/of NHG taxatie

Onze taxateurs zijn allemaal aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Dit geeft u de garantie dat taxatierapporten die door ons worden vrijgegeven altijd worden geaccepteerd door hypotheek geldverstrekkers en het NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

U betaalt een bedrag van € 0,- bovenop het bedrag voor de taxatie voor het NWWI keurmerk. Van dit bedrag moeten wij € 51,43 afdragen aan het NWWI. Met dit bedrag houden zij de kwaliteit van het keurmerk op peil.

Het NWWI is een landelijk, onafhankelijk taxatie instituut dat als keurmerk voor taxateurs geldt. Het NWWI neemt alleen genoegen met taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen voldoen. De taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI werken allemaal volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode. Het NWWI  garandeert als keurmerk objectieve en betrouwbare woningtaxaties.

Nieuwe regelgeving van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (SWEW) voor NHG taxaties zal per 1 januari 2010 van kracht zijn. De nieuwe regelgeving betekent dat strenge controleprocedures en centrale technologieën moeten worden ingevoerd voor een organisatie om te worden aanvaard voor NHG Taxaties. NWWI voldoet aan alle eisen van het WEW voor NHG taxaties. Een taxatierapport met NWWI keurmerk wordt door alle geldverstrekkers en stichting Waarborgfonds Eigen Woningen geaccepteerd (NHG).

De taxateur moet vermeld staan in het kwaliteitregister NRVT. Met andere woorden: de woning moet getaxeerd worden door een erkend taxateur ook wel gecertificeerd taxateur genoemd. Al onze taxateurs zijn erkend, aangesloten bij het NWWI en aangesloten bij een brancheorganisatie (NVM, VastgoedPro of VBO).