NWWI en/of NHG taxatie

Een NWWI taxatierapport zal altijd worden geaccepteerd door hypotheekverstrekkers en het NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Het grootste voordeel van een hypotheek met NHG is de rentekorting. Deze korting kan oplopen tot wel 0,6%, waardoor u elk jaar honderden euro's voordeel heeft op uw hypotheek. Daarnaast biedt een het NHG de garantie dat de financiële risico's van uw hypotheek beperkt worden. Een NHG taxatie die gevalideerd is door het NWWI is dus aan te raden.

NWWI taxatie

Het NWWI is een landelijk, onafhankelijk taxatie instituut dat als keurmerk voor taxateurs geldt. Het NWWI accepteert alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen voldoen. De taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI werken allemaal volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode. Met een NWWI taxatie bent u verzekerd dat de taxateur een helder, objectief en betrouwbaar taxatierapport voor uw woning opstelt. Een NWWI rapport noemt men ook wel een gevalideerd taxatierapport. Ook taxatierapporten die zijn goedgekeurd door een ander validatie-instituut (Taxateurs Unie, TVI, iValidatie), zijn gevalideerde taxatierapporten.

NHG taxatie

In 2016 is de regelgeving van het Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (SWEW) voor NHG taxaties gewijzigd als gevolg van de Europese richtlijn Mortgage Credit Directive. De nieuwe regelgeving betekent dat strenge controleprocedures en centrale technologieën moeten worden ingevoerd voor een organisatie om te worden aanvaard voor NHG Taxaties. NWWI voldoet aan alle eisen van het WEW voor NHG taxaties. Een taxatierapport met NWWI keurmerk wordt door alle geldverstrekkers en NHG geaccepteerd.

Erkende taxateurs

De taxateur moet vermeld staan in een van de twee kwaliteitregisters VastgoedCert of SCVM. Met andere woorden: de woning moet getaxeerd worden door een erkend taxateur, ook wel gecertificeerd taxateur genoemd. Al onze taxateurs zijn erkend, aangesloten bij het NWWI en aangesloten bij een brancheorganisatie (NVM, VastgoedPro of VBO). Zo bent u ervan verzekerd dat uw NWWI taxatie aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.