NWWI taxatie

Een NWWI taxatierapport zal altijd worden geaccepteerd door hypotheekverstrekkers en het NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Het grootste voordeel van een hypotheek met NHG is de rentekorting. Deze korting kan oplopen tot wel 0,6%, waardoor u elk jaar honderden euro's voordeel heeft op uw hypotheek. Daarnaast biedt een het NHG de garantie dat de financiële risico's van uw hypotheek beperkt worden. Een taxatie die gevalideerd is door het NWWI is dus aan te raden.

NWWI taxatie

Het NWWI is een landelijk, onafhankelijk taxatie instituut dat als keurmerk voor taxateurs geldt. Het NWWI accepteert alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen voldoen. De taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI werken allemaal volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode. Met een NWWI taxatie bent u verzekerd dat de taxateur een helder, objectief en betrouwbaar taxatierapport voor uw woning opstelt. Een NWWI rapport noemt men ook wel een gevalideerd taxatierapport. 

Erkende taxateurs

De taxateur moet vermeld staan in het register van het NRVT. Met andere woorden: de woning moet getaxeerd worden door een erkend taxateur, ook wel gecertificeerd taxateur genoemd. Al onze taxateurs zijn erkend, aangesloten bij het NWWI en aangesloten bij een brancheorganisatie (NVM, VastgoedPro of VBO). Zo bent u ervan verzekerd dat uw NWWI taxatie aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.