In onderstaande tabel treft u een overzicht van de taxatiekosten die wij in rekening brengen bij een standaard taxatierapport. Wij zijn de enige aanbieder op internet die een vast tarief hanteert waarin ook echt alle kosten in zitten. U betaalt geen cent meer dan aangegeven.

Tot en met € 600.000,- Vanaf € 600.000,-
Honorarium taxateur
Kadaster kosten
Leges gemeenten
NWWI gevalideerd rapport
BTW
Totaal € 375,- € 425,-

Bovenstaande taxatietarieven zijn 'all-in' (inclusief BTW, kadastrale kosten, gemeentelijke leges, NWWI-validatie en overige kosten) maar exclusief eventuele milieukosten.

Let op!

Bij ons is het tarief ook inclusief de standaard gemeentelijke leges. Bij alle andere taxatie aanbieders op internet is het tarief exclusief de gemeentelijke leges. Deze leges verschillen per gemeente en kunnen voor onaangename verassingen zorgen. De gemeente Haarlem bijvoorbeeld brengt ca. € 35,- aan leges in rekening. Echter, dit verschilt per gemeente en kan oplopen tot ca. € 72,- euro. Bij ons weet u van tevoren precies waar u aan toe bent, dus geen verborgen kosten of achteraf een extra rekening.

Eventuele voorkomende milieu informatie zoals onderzoek naar bodemverontreiniging, bestemmingsplannen, schoongrondverklaring en dergelijke worden wel doorberekend.

Kosten NHG / NWWI taxatie
Vanaf 1 januari 2010 gelden er voor het verkrijgen van NHG strengere normen. Veel geldverstrekkers stellen ook zonder NHG de eis dat het een NWWI taxatie moet zijn. Rapporten worden door het externe instituut NWWI gevalideerd en centraal geregistreerd alvorens deze worden geaccepteerd ter verkrijging van NHG. Aan de taxatierapporten wordt door het externe instituut een modelwaarderappoprten toegevoegd. De kosten hiervoor zijn bij het tarief van € 375,- inbegrepen. Als u besluit tot een NWWI taxatie voldoet u ook aan de eisen voor NHG. Indien u geen NWWI taxatie nodig heeft dan krijgt u een korting van € 75,- incl. btw.

Appartement
Inzake taxaties van appartementen is het zaak dat u de stukken: balans, exploitatiecijfers, splitsingsakte en splitsingstekening, mjop, laatste vergaderstukken digitaal beschikbaar heeft voor de taxateur. Meestal zijn deze in het bezit van de verkopend makelaar. Indien de taxateur deze zelf dient op te vragen kan het zijn dat hier extra kosten voor wordt gerekend.

Vergelijkingsvoorbeeld met andere taxatie aanbieders

Meestal wordt er bij andere taxatie aanbieders alleen met het "Honorarium taxateur" geadverteerd en komen de overige kosten er nog bij. Bij Erkende Taxateurs betaalt u een vast tarief inclusief alle bijkomende kosten. Een voorbeeld kan dit prijsverschil goed illustreren.

Als voorbeeld nemen we een woning in de volgende situatie:
 • Getaxeerde waarde van de woning: € 215.000,-
 • Gemeente waar de woning staat: Haarlem

  Onderdelen tarief: Makelaars tarief: Diverse aanbieders: Erkende Taxateurs:
  Honorarium taxateur: 1,85 ‰ = € 397,75 € 225,- € 187,93
  Kadasterkosten: € 25,- € 25,- € 25,-
  Administratie: € 15,- n.v.t. n.v.t.
  BTW: € 83,17 € 47,50 € 52,07
  Leges gemeente:* € 35,- € 35,- € 35,-
  NWWI-validatie: € 75,- € 75,- € 75,-
  Totaal: € 630,92 € 407,50 € 375,-
  *De gemeentelijke leges verschillen per gemeente tot een bedrag van ca. € 72,-.

  In dit voorbeeld is Erkende Taxateurs € 32,50 goedkoper dan de diverse taxatie aanbieders. Zelfs als er geen sprake zou zijn van gemeentelijke leges bent u met Erkende Taxateurs nog goedkoper uit dan elders. Naast dit tariefvoordeel garanderen wij acceptatie van het taxatierapport, werken we snel en verlenen wij uitstekende service.