Wat kost een taxatierapport woning?

De prijs van een taxatierapport bestaat uit een vast tarief voor een gevalideerd taxatierapport en eventuele toeslagen. Erkende Taxateurs is de enige met een vaste prijs voor een gevalideerd taxatierapport inclusief kadastrale kosten, leges, validatie en BTW.

Prijs taxatierapport

In onderstaande tabel treft u een overzicht aan van de taxatiekosten die wij in rekening brengen bij een standaard taxatierapport. Wij zijn de enige aanbieder op het internet die een vast tarief hanteert waar kadastrale kosten, leges gemeenten, een NWWI gevalideerd rapport en BTW inbegrepen zijn.

Honorarium taxateur
Kadaster kosten
Leges gemeenten
NWWI gevalideerd rapport
BTW
Totaal € 550,-

Bovenstaande taxatietarief is exclusief eventuele milieukosten.

Hieronder treft u een kostenoverzicht aan van eventuele extra kosten die wij in rekening brengen. Deze kosten komen bovenop het standaard bedrag van € 550,- incl. btw.

Toeslagen voor  Kosten
Appartement € 50,-
Meetrapport € 35,-
Taxatie vanaf tekening € 100,-
Verbouwingsspecificatie + energievergelijking € 50,-
Bijzondere objecten en omstandigheden (bijv. verhuurde staat, spoed etc.) Op aanvraag
Woningen boven de €600.000,- Op aanvraag

 


NWWI taxatie kosten

Vanaf 1 januari 2010 gelden er voor het verkrijgen van NHG strengere normen. Veel geldverstrekkers stellen ook zonder NHG de eis dat het een NWWI taxatie moet zijn. Rapporten worden door het externe instituut NWWI gevalideerd en centraal geregistreerd alvorens deze worden geaccepteerd ter verkrijging van NHG. Aan de taxatierapporten wordt door het externe instituut een modelwaarderappoprten toegevoegd. De kosten hiervoor zijn bij het tarief van € 550,- inbegrepen. Als u besluit tot een NWWI taxatie, voldoet u ook aan de eisen voor NHG. 


Appartement taxatie kosten

Inzake taxaties van appartementen is het zaak dat u de stukken: balans, exploitatiecijfers, splitsingsakte en splitsingstekening, mjop, laatste vergaderstukken digitaal beschikbaar heeft voor de taxateur. Meestal zijn deze in het bezit van de verkopend makelaar. Indien de taxateur deze zelf dient op te vragen kan het zijn dat hier extra kosten voor wordt gerekend.

Vergelijkingsvoorbeeld met andere taxatie aanbieders

Meestal wordt er bij andere taxatie aanbieders alleen met het "Honorarium taxateur" geadverteerd en komen de overige kosten er nog bij. Bij Erkende Taxateurs betaalt u een vast tarief inclusief alle bijkomende kosten. Een voorbeeld kan dit prijsverschil goed illustreren.

Als voorbeeld nemen we een woning in de volgende situatie:
  • Getaxeerde waarde van de woning: € 415.000,-
  • Gemeente waar de woning staat: Haarlem
Onderdelen tarief: Makelaars tarief: Diverse aanbieders: Erkende Taxateurs:
Honorarium taxateur: 1,85 ‰ = € 397,75 € 600,- € 394,55
Kadasterkosten: € 25,- € 25,- € 25,-
Administratie: € 15,- n.v.t. n.v.t.
BTW: € 83,17 € 126,00 € 95,46
Leges gemeente:* € 35,- € 35,- € 35,-
NWWI-validatie: € 55,60 € 55,60 € 0,-
Totaal: € 598,27 € 828,35 € 550,-
*De gemeentelijke leges verschillen per gemeente tot een bedrag van ca. € 72,-.

In dit voorbeeld is Erkende Taxateurs €179,35 goedkoper dan de diverse taxatie aanbieders. Zelfs als er geen sprake zou zijn van gemeentelijke leges bent u met Erkende Taxateurs nog goedkoper uit dan elders. Naast dit tariefvoordeel garanderen wij acceptatie van het taxatierapport, werken we snel en verlenen wij uitstekende service.