Werkwijze

 1. U vult het aanvraagformulier in.
 2. Een lokale taxateur neemt dezelfde dag (of de eerstvolgende werkdag) telefonisch contact met u op voor het maken van een taxatie afspraak.
 3. De lokale taxateur zal in geval het uw eigen pand betreft binnen twee werkdagen (meestal nog dezelfde dag) na het verstrekken van de opdracht contact met u opnemen. Wanneer u een pand wilt aankopen, zal de taxateur contact opnemen met de verkoper om een afspraak te maken. Er wordt dan tevens met u contact opgenomen. Hierdoor kan de taxatie zo snel mogelijk plaatsvinden.
 4. De taxateur zal vervolgens de betreffende woning taxeren op de afgesproken tijd.
 5. Binnen vijf werkdagen nadat de taxateur de woning heeft getaxeerd zal het taxatierapport (digitaal) toegezonden worden.
 6. U betaalt nooit een cent meer dan ons vaste tarief voor het taxatierapport. Ook de gemeentelijke leges zijn dus bij de prijs inbegrepen. Als u het gevalideerde taxatierapport hebt ontvangen, hebt u nog twee weken de tijd de factuur te voldoen. Indien er niet tijdig wordt betaald, moeten wij € 25,- administratiekosten in rekening brengen.

Wij garanderen het volgende:

 • Al onze taxateurs zijn aangesloten bij een van de brancheorganisaties NVM, VBO of VastgoedPRO en staan vermeld in het taxateurs registers NRVT.
 • Al onze taxateurs zijn aangesloten bij het taxatie keurmerk NWWI.
 • Het taxatierapport voldoet altijd aan de eisen van het laatst uitgegeven model taxatierapport financiering woonruimte, vastgesteld door het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF)
 • De taxateur die de woning taxeert is altijd goed bekend met de plaatselijke omstandigheden en taxeert nooit buiten een straal van 20 km van zijn vestigingsplaats. In de praktijk zal de straal echter meestal hooguit 5km bedragen.
 • Wij geven 100% garantie dat de taxatie voldoet aan de eisen van alle hypotheekverstrekkers in Nederland. Mocht het taxatierapport om wat voor reden dan ook niet geaccepteerd worden, dan krijgt u uiteraard een gratis hertaxatie.