Desktoptaxatie

Een desktoptaxatie of bureautaxatie is een woningtaxatie op afstand. De taxateur komt niet bij u langs om de woning te bekijken, maar bekijkt de woning op afstand, vanachter zijn bureau. Met online data kan hij dan een inschatting maken van de waarde van de woning. U krijgt na de taxatie, net zoals bij een gewone taxatie, een taxatierapport met de waarde van de woning. 

Hoe werkt een desktoptaxatie?

U vraagt bij een onafhankelijke expert een desktoptaxatie aan. De taxateur bekijkt of deze vorm van taxeren mogelijk is voor uw woning. Heeft u een nieuwbouwwoning? Dan kunt u helaas geen gebruikmaken van de desktop taxatie. De taxateur bepaald de waarde van de woning aan de hand van waarderingsmodellen en die zijn er niet voor nieuwbouwwoningen.

Als een desktoptaxatie wél een mogelijkheid is, dan waardeert de taxateur vanachter zijn bureau de woning. Hij raadpleegt hiervoor waarderingsmodellen en hij kijkt ook naar de woningmarkt informatie die beschikbaar is. Hij berekent de waarde van uw woning. Hierbij houdt hij ook rekening met woningkenmerken, locatie en marktprijs ontwikkelingen.

De taxateur beoordeelt en evalueert de gegevens die hij krijgt uit de modellen en de markt. U ontvangt vaak binnen 4 uur het taxatierapport in uw e-mailbox.

De voordelen van een desktoptaxatie

  • Snel: de taxateur hoeft niet op locatie te komen. U heeft binnen 4 werkuren een taxatierapport.
  • Goedkoop: de taxatie is gebaseerd op modelwaarden, de taxateur hoeft dus minder te rekenen. Ook heeft hij geen reistijd, hij kan uw woning vanachter zijn bureau taxeren.

De nadelen van een desktoptaxatie

  • Niet iedere hypotheekverstrekker gaat akkoord met een desktoptaxatie.
  • Deze taxatievorm is niet mogelijk bij nieuwbouwwoningen, appartementen en unieke objecten. Er zijn voor deze woningen geen modelwaardes beschikbaar.
  • De hoogte van de hypotheek mag maximaal 90 procent van de woningwaarde zijn. Bij een normale taxatie is dit 100 procent.

Vraag nu een desktoptaxatie aan