Beëdigd Taxateur en Makelaar

In 2001 is de wettelijke beëdiging van taxateurs en makelaars afgeschaft. Dit houdt in dat iedereen zich tegenwoordig taxateur of makelaar kan noemen. Er is dus geen beëdigd makelaar of beëdigd taxateur meer. Om mensen duidelijkheid te bieden, zijn er verschillende registers opgezet waar taxateurs en makelaar zich in kunnen schrijven. Inschrijving kan alleen als de makelaar of taxateur voldoet aan de streng geformuleerde eisen die het register heeft opgesteld. 

Stichting NRVT

Het register van de stichting NRVT; ingeschreven makelaars en taxateurs kunnen dan de titel Register Makelaar-Taxateur (RMT) voeren. De vereniging RVT is de brancheorganisatie van de Register Vastgoed Taxateurs in Nederland. Register Vastgoed Taxateurs werden voor 2000 beëdigd taxateurs of beëdigd makelaar genoemd. Beëdigde taxateurs en makelaars voldoen aan de streng geformuleerde voorwaarden.

Erkende Taxateurs

De taxateurs die staan vermeld op Erkende-Taxateurs.nl staan altijd ingeschreven in het register van het NRVT, daarnaast zijn deze taxateurs aangesloten bij het taxatiekeurmerk NWWI en bij een brancheorganisatie.

Hoewel de term beëdigd makelaar of beëdigd taxateur niet meer wettelijk bestaan, kunnen wij u garanderen dat de taxateurs op Erkende-Taxateurs.nl gecertificeerd en erkend zijn.

Wilt u er zeker van zijn dat de taxatie van uw woning uit wordt gevoerd door een beëdigd, gecertificeerd of erkend taxateur?

Dien direct een aanvraag in!